2009. szeptember 15.

Almás kenyérfelfújt

Az ötlet a "Sütés" című szakácskönyvből származik. Nem tudom eléggé dicsérni ezt a könyvet...A kenyérfelfújt készítésére kiváló alkalom lehet, ha van otthon szikkadt kenyér, baguette, zsemle. Most szikkadt zsemlékből készítettem a felfújtat. Gyorsan összeállítható remek édesség. Az eredeti recept szerint leírt alapanyagokhoz még ezt azt tettem hozzá. Nem rontotta el a kenyérfelfújtat...:)
Hozzávalók: Két személynek 2-3 alma, 3 szikkadt zsemle (vagy kb. 10 dkg hámozott szikkadt kenyér, baguette), 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dl tejszín, 2 tojás, reszelt citromhéj, 2 evőkanál fehérbor, 2 dkg vaj a forma kikenéséhez. Amit még adtam hozzá: 4 evőkanál cukrozott darált dió, 1 evőkanál aszalt vörösáfonya.
Elkészítés: Egy kisebb sütőformát vajazzunk ki. Az almát pucoljuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre (ha úgy pucoljuk, karikákra is szeletelhetjük) és sorakoztassuk a sütőformába, szórjuk meg a cukor felével és a vaníliás cukorral. Locsoljuk meg borral szórjuk rá az aszalt vörösáfonyát és a cukrozott darált diót. A zsemléknek vékonyan vágjuk le a héját és szeleteljük fel kb 0,5 cm-es szeletekre és sorban rakjuk rá a darált diós rétegre, kicsit nyomkodjuk meg. Keverjük össze a tejszínt, a tojásokat, a maradék cukrot és a reszelt citromhéjat és öntsük rá a kenyérszeletekre, kicsit hagyjuk állni (kb. 10 percet). A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és addig süssük a felfújtat míg szép piros és szilárd nem lesz (kb. 25 perc).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails