2009. szeptember 16.

Cicatelli juhtúróval, paradicsommal és sült padlizsánnal

Manapság szebbnél szebb - és számomra érdekes -olasz tésztákat lehet kapni. Én nem voltam olyan nagy tésztavásárló, ellentétben anyuval, aki szenvedélyesen szerzi be a különböző formájú és fajtájú tésztákat. Azonban ezek a szépséges és finom olasz tészták megváltoztatták a tésztákhoz való viszonyulásomat, néhány csomaggal már nálam is sorakoznak...:) A cicatelli tésztát ahogy megláttam, tudtam hogy ki kell próbálnom. A cicatelli nem más, mint durumdarából készült tészta. Kicsit hosszabb a főzési ideje (15-18 perc) de ez az idő pont elegendő arra, hogy elkészítsük a rávalót. Fél óra alatt remek vacsora varázsolható belőle.
Hozzávalók: Két személyre 25 dkg cicatelli tészta, 2 db kisebb zsenge padlizsán, 2 db érett, de kemény húsos paradicsom, 10 dkg juhtúró, 3-4 evőkanál olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 levél bazsalikom.

Elkészítés: A cicatellit feltesszük főni forró sós vízben. A padlizsánokat héjastól kb. 0,5 cm vastagságú karikákra szeleteljük, besózzuk majd a levet leitatjuk róla és 2 evőkanál olívaolajban átforgatjuk őket. A paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük és megsózzuk, borsozzuk. és hozzá adjuk a vékony csíkokra szeletelt bazsalikomleveleket A padlizsánokat egy felhevített szeletsütőben mind két oldalán egyenletesen megsütjük, majd ha túl nagyok a szeletek félbe vágjuk őket és két kanál olívaolaj és a zúzott fokhagymák keverékében átforgatjuk. Amikor a tészta megfőtt (al dente) leszűrjük, egy tálba öntjük és hozzá adjuk a fokhagymás olívaolajos, padlizsános keveréket, jól átforgatjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a paradicsomot. Tányérra szedjük és megszórjuk juhtúróval. (Sajnos a kép nem lett túl jó, este nehéz már jó képeket készíteni:(

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails