2009. szeptember 13.

Juhtúrós paradicsomsaláta

Érett, de ugyanakkor kemény húsú, leves paradicsomot használjunk ehhez a salátához. Ezt a salátát fogyaszthatjuk magában pirítós mellé, de húsok kísérőjeként is kiváló.

Hozzávalók: Személyenként 2-3 nagyobb érett paradicsom, 1 kisebb hagyma, 1 kis gerezd zúzott fokhagyma, kb. 1 kávéskanál fokhagymás ecet, só, frissen őrölt bors, 2-3 dkg juhtúró, 1-2 db bazsalikomlevél.
Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, felszeleteljük.Egy réteg paradicsomot sózunk, borsozunk, rakunk rá a zúzott fokhagymából és a szeletelt hagymából, meglocsoljuk ecettel. Így rétegezzük tovább és behűtjük. Tálaláskor rámorzsoljuk a juhtúrót és aprított bazsalikomlevéllel megszórjuk. Aki kívánja olívaolajjal is meglocsolhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails