2009. november 29.

VKF! XXX. Csokoládéba mártott mogyorós habtallér

A tojásfehérjével a habcsóknál leírtak szerint jártam el és a felvert habhoz még adtam finomra őrölt mogyorót. Ettől a hab kicsit folyósabbá vált és a kinyomott kis habcsókok tallérrá terültek szét.

Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 20 dkg kristálycukor, 5-6 dkg őrölt mogyoró, 5-7 dkg olvasztott csokoládé.

Elkészítés: A pihentetett tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a kristálycukrot. Amikor a hab keménnyé és nyúlóssá vált hozzákeverjük az őrölt mogyorót. Habzsákba tesszük a mogyorós habot, és sütőpapírral (a legjobb a szilikonos) bélelt tepsire kis habkupacokat nyomunk, amik tallérrá terülnek szét. 180 fokra előmelegítette sütőben 3-4 percig, majd 150 fokon 5 percig sütjük, majd 80-100 fokon addig szárítjuk, míg meg nem keményednek a tallérok. A csokoládét kevés vízzel és olajjal felolvasztjuk és a kihűlt tallérokat belemártjuk, majd hagyjuk a csokoládét megdermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails