2010. július 15.

Joghurtos sárgadinnyefagylalt

Idén a joghurtos fagylaltokat részesítem előnyben. A sárgadinnyés változat is hasonlóan készült mint az eddig készítettek. A sárgadinnye nyersen, turmixolva került a fagylaltba.
Hozzávalók: 1 db 1-1,3 kg-os sárgadinnye, 3 tojás, 3 dl tej, 2-3 dl joghurt, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 0,5 dl forró víz.


Elkészítés: A dinnye magját és héját eltávolítjuk, felaprítjuk a húsát és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A tojások sárgáját a tejjel, a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük. A cukrot a forró vízben feloldjuk és a dinnyehúshoz adjuk. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros dinnyelevet. A fagylaltkrémet egy fedeles dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük. 40-60 percenként négyszer, ötször átkeverjük. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a három tojás habbá vert fehérjét. 6-8 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt. (Fagylaltos kanállal kissé kapargatva jól formázható, szép gombócokat kapunk.

3 megjegyzés:

  1. Istenem, érzem az ízét, nyam nyam!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez igen, most nagyon szükségem lenne rá

    VálaszTörlés
  3. Köszi Szandra! (Próbáld ki, ha van kedved hozzá:)

    Bianka! Nincs is jobb hűsítő, mint a házi fagylalt...(Azt hiszem megyek és eszem is 1-2-3... gombócot;)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails