2011. április 17.

Fehérboros csirke hagymaágyon

A recept a Kifőztük 4/2011. számában jelent meg. Ebben a számban húsvéti ételötletekkel, díszítésekkel készültünk. Látogassátok megújult oldalunkat is.
Hozzávalók: 2 db dupla comb farhátrésszel együtt vagy 2 db kisebb fél csirke, 1 kisebb póréhagyma, 4 szál zöldhagyma, 3 db közepes hosszúkás hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl fehérbor, 2 dl tejföl, 1 teáskanál szárított kakukkfű, só, frissen őrölt bors, 2 dkg vaj

A tisztított egész combokat enyhén besózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. A megtisztított, megmosott hagymákat felkarikázzuk, a szalonnát felszeleteljük. Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk, szalonnaszeleteket fektetünk az aljára. A felszeletelt hagymát enyhén besózzuk, összekeverjük, és a sütőtál aljára terítjük. Rátesszük a fűszerezett csirkehúst, amelyre szalonnacsíkokat rakunk. A tejfölt a fehérborral a frissen őrölt borssal simára keverjük, a csirkehúsra és a hagymára öntjük. A sütőtálat alufóliával letakarjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 20-30 perc alatt pirosra sütjük.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon ígéretes és egyszerű. Kipróbálom medvehagymával, remélem, azzal is működik : )

    VálaszTörlés
  2. Hmm, imádom a fehérboros, hagymát finomságokat! Nagyon guszta!:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!A medvehagyma nem fogja elrontani:) (Amikor készítettem, még nem volt medvehagyma, különben biztosan került volna a hagymák közé:)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Adri!Csak ajánlani tudom, és az összeállítása sem bonyolult:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails