2011. augusztus 31.

Gyömbéres csirke körtével

Aki szereti a mázas, ragacsos csirkehúst, annak ajánlom ezt a receptet. A körte igazán jól szerepelt mint húskísérő:) A gyömbér - amely gyakori fűszere a körtének - most a húsra került, így jellegzetes íze háttérbe szorult, viszont a csirkét kellemesen ragacsossá, enyhén édeskéssé változtatta. A gyömbéren kívül fokhagyma és házi sós paprikakrém is ízesítette a mázat, amellyel a húst bekentük. (Mivel a képen kicsit nehezen kivehető, ezért megemlítem, hogy ezúttal ez a finom étel csirke combból készült:), de természetesen szárnyból, bőrös mellből is, vagy akár vegyesen is készíthető.)
Hozzávalók 2 adaghoz 4 db csirke comb (alsó és felső vegyesen),2 nagyobb körte, 1 közepes hagyma, 1 dl fehérbor,6 dkg vaj; a mázhoz 1 teáskanál őrölt gyömbér, 2-3 evőkanál házi sós paprikakrém, 4-5 gerezd zúzott fokhagyma, só, frissen őrölt bors.
A tisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A máz hozzávalóit elkeverjük és a húsra kenjük, amelyeket egy tapadásmentes fedeles edénybe tesszük. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat. Lefedve, közepes lángon 40-50 percig sütjük, közben megfordítjuk a húsokat, hogy mind két oldaluk megpiruljon. A tisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, a húshoz adjuk és üvegesre sütjük. Ezt követően a fehérbort is az ételhez adjuk. A körtéket félbe vágjuk, magházát eltávolítjuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk, és a hús mellé tesszük. A boros, vajas, kissé ragacsos szaftban 10 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy a körteszeletek ne essenek szét. Az elkészült gyömbéres, körtés csirkét melegen, rizzsel tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. De jó, én is szemeződöm a körtével, mint körettel, egy idő óta.

    VálaszTörlés
  2. Jòl nèz ki!!En imàdok a hùs mellè gyumolcsot enni!
    Ki fogom pròbàlni!

    VálaszTörlés
  3. Kati!
    Próbáld ki! Én nem bántam meg!

    VálaszTörlés
  4. Anikó!
    Köszi!Nekem nagyon ízlett! csak biztatni tudlak a kipróbálásra!:)

    VálaszTörlés
  5. Kipróbáltam, és nagyon finom lett! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Zsuzsa!
    Igazán örülök, hogy kipróbáltad és ízlett!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails