2014. április 17.

Citromos tiramisu

 Hozzávalók


50 dkg mascarpone krém
4-5 evőkanál citromkrém
50 dkg babapiskóta
5 nagyobb tojás
10 dkg cukor
2-3 dl friss citromból készült limonádé
3-4 evőkanál reszelt csokoládé
1 citrom reszelt héja


A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a mascarponéval és 6 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a citromkrémet. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és a citromkrémes masszába forgatjuk. A babpiskótát egyenként a limonádéba mártjuk, és egy tál aljára rétegezzük. Rásimítjuk a citromos krém egy részét, majd addig folytatjuk a rétegezést piskótával és a krémmel, amíg a hozzávalók el nem fogynak, ügyelve arra, hogy a tetejére citromos krém kerüljön. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk reszelt csokoládéval és reszelt citromhéjjal.


A recept a Kifőztük magazin 2014. évi áprilisi számában is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails